House of Wax

Woningcorporaties bouwen steeds duurzamer

De huizenmarkt is aan het bewegen. Er worden steeds meer huizen bijgebouwd, maar dat brengt ook iets met zich mee. Het is namelijk niet bepaald goed voor het milieu dat er zo veel huizen bij komen. Terwijl we op dit moment juist moeten stilstaan bij onze aardbol. Gelukkig hebben de wooncorporaties dat ook door, want steeds meer wooncorporaties tonen initiatief om duurzaam te gaan bouwen. Hieronder lees je er alles over.

Natuurinclusief bouwen

Natuurinclusief bouwen is een nieuwe manier van duurzaam bouwen. Bij natuurinclusief bouwen wordt de biodiversiteit namelijk behouden. Een voorbeeld van natuurinclusief bouwen is dat er verblijfplaatsen voor gierzwaluwen en huismussen worden geplaatst. Deze producten vind je terug in het assortiment van Unitura.nl. Hierdoor kunnen de dieren gewoon zo blijven leven als hoe ze het daarvoor ook deden. Want wat nu misschien nog een groen veld is vol voedsel voor de dieren, wordt binnenkort wellicht wel omgetoverd tot een woonwijk van de wooncorporatie. Dankzij natuurinclusief bouwen blijft het leefgebied van de dieren bestaan. Meer over natuurinclusief bouwen vind je wanneer je zoekt op ‘wat is natuurinclusief bouwen’.

Bouwen met gerecyclede materialen

Circulair bouwen is een veelgenoemd begrip als we het hebben over duurzaam bouwen. Bij circulair bouwen worden er zo veel mogelijk herbruikbare grondstoffen gebruikt. Er worden dus zo min mogelijk nieuwe grondstoffen gebruikt, waarbij de aarde ook zo min mogelijk wordt uitgeput. Een andere vorm van circulair bouwen is dat er materialen worden gerecycled. Denk bijvoorbeeld aan het slopen van een pand waarbij de fundering opnieuw kan worden gebruikt. Ook het gebruiken van duurzaam hout uit beheerde bossen valt onder andere onder circulair bouwen. En al deze voorbeelden van circulair bouwen wordt ook toegepast bij de woningcorporaties.

Alle sociale huurwoningen moeten duurzaam zijn

In het Klimaatakkoord staat dat alle sociale huurwoningen in 2050 duurzaam moeten zijn, als in CO2-neutraal. Zeven miljoen woningen en een miljoen gebouwen moeten vrij zijn van het aardgas en moeten goed geïsoleerd zijn. Woningen die niet goed geïsoleerd zijn mogen zelfs niet meer verhuurd worden vanaf 2030. Alle bestaande woningen moeten een voor een aangepakt zodat de CO2-uitstoot wordt beperkt. De woningen met energielabel E, F en G moeten flink verbeterd worden. En dit allemaal om het milieu een handje te helpen, maar ook om het voor de huurder aantrekkelijker te maken. De energierekening gaat door deze veranderingen natuurlijk ook omlaag, waardoor het weer voordelig is in de portemonnee. Toch lijkt het tot nu toe een uitdaging om dit te kunnen verwezenlijken.

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */