Roerei vindt zijn oorsprong in Engeland, waar het scambled eggs heet. In Engeland wordt dit gerecht vooral als ontbijt gegeten met witte bonen in tomatensaus en spek en worstjes. Een erg calorierijk ontbijt dus. Roerei op zichzelf is niet calorierijk zolang er niets aan toegevoegd wordt. Het maken van een roerei is tamelijk eenvoudig en snel. Verschil met andere eiergerechten is dat roerei geroerd wordt met een spatel of lepel. Hierdoor ontstaan er “brokjes” ei.
Aan roerei kun je kaas, ham en kaas toevoegen voor de smaak. Roerei is heerlijk om tussen de middag te eten of als vleesvervanger voor de avondmaaltijd. Ook als ontbijt is dit lekker, bijvoorbeeld met spek.
Zelf een roerei maken
- Klop het gewenste aantal eieren los in een kom (2 per persoon).
- Voeg per ei een eetlepel melk toe, of als je een romiger roerei wil, een eetlepel room.
- Voeg zout en peper toe aan de eieren en kluts dit goed door.
- Verhit wat boter in een koekenpan op het vuur.
- Schenk de geklutste eieren in de koekenpan.
- Roer dit geheel om de 10 seconden om.
- Het roerei is klaar als het roerei net gaar is.
Je kan altijd nog andere specerijen toevoegen. Denk maar aan bieslook of peterselie.
Add comment