Guacamole is afkomstig uit het zuiden van Mexico. Deze heerlijke mousse gemaakt van avocado kan zowel pittig als mild zijn en wordt vaak gegeten in combinatie met tortilla chips of Mexicaanse wraps. Guacamole is tegenwoordig kant en klaar verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Erg makkelijk natuurlijk, maar hoe maak je guacamole nou eigenlijk zelf? Zelf guacamole maken doe je in een handomdraai!
Als je wil dat dit recept slaagt is het belangrijk dat je rijpe avocado’s gebruikt. Deze zijn gemakkelijk te prakken en komen de smaak ten goede. Guacamole is trouwens niet alleen lekker als tussendoortje of als bijgerecht, maar ook nog eens heel gezond door de goede vetten, vitamines en eiwitten die erin zitten.
Zelf guacamole maken; heel eenvoudig!
Ingrediënten:
- 2 (rijpe) avocado’s;
- een halve gesnipperde rode ui;
- een fijngesneden tomaat;
- een eetlepel gehakte koriander;
- een halve chilipeper zonder pitjes;
- een eetlepel limoensap en zout en peper.
- Halveer 2 avocado’s in de lengte en lepel het vruchtvlees, na de pit te hebben verwijdert, in een kom;
- Prak het vruchtvlees grof met een vork;
- Meng nu een halve gesnipperde rode ui, een fijngesneden tomaat en een eetlepel gehakte koriander door het mengsel (je kan ook nog een fijngesneden halve chilipeper zonder pitjes door het mengsel roeren om het lekker pittig te maken).
- Breng de guacamole nu op smaak met een eetlepel limoensap en zout en peper;
- Meng voor een extra romige guacamole nog een schep zure room door de guacamole.
De guacamole is nu klaar om te serveren met tortilla chips of als bijgerecht.
Add comment