Macaroni is de Nederlandse verzamelnaam voor verschillende pastarecepten met de elleboog- vormige pasta. In Italië is ‘maccherone’ een overkoepelende naam voor gedroogde holle pastasoorten, zoals bijvoorbeeld penne. De verbastering van ‘meccherone’ naar macaroni heeft waarschijnlijk een Amerikaanse oorsprong. Het voordeel van macaroni is dat door de buisvorm ze meer spoelwater vasthouden en ze beter afkoelen, zodat ze beter geschikt zijn voor koude schotels dan bijvoorbeeld spaghetti.
Macaroni met ham & kaas
Allereerst maak je de macaroni klaar volgens de instructie op de verpakking. Om deze macaroni lekkerder te maken kun je er een lekkere saus bij bereiden. Altijd lekker is de klassieker macaroni met ham en kaas. Je kunt dit recept aanpassen door ook wat tomatensaus toe te voegen. Je voegt 200 gram in blokjes gesneden ham toe en tevens 200 gram geraspte kaas. Ook lekker is om diverse groenten toe te voegen aan de saus. Paprika is een groente die heerlijk combineert met macaroni. Een tip is om diverse Italiaanse kruiden aan de saus toe te voegen. Indien de saus gereed is kun je beginnen met het opwarmen van de saus in een grote pan. Je kunt het ook al bij elkaar gieten en dan opwarmen in de oven.
Add comment